Marinovaná kuřecí prsa pečená v těstíčku s Parmezánem
Suroviny
- 120 g Jogurt bílý
- 100 g Strouhanka
- 100 g Sýr Parmezán
- 150 g Máslo čerstvé
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 5 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 275.7 mg
- Draslík 833.6 mg
- Vláknina 1445.4 mg
- Vitamín A 1445.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme, šalvěj a oregano jemně posekáme, sýr nastrouháme a promícháme se strouhankou. Maso očistíme, osolíme a opepříme. V míse promícháme jogurt s hořčicí, citronovou šťávou, česnekem, bylinkami, chilli kořením a vejci, do směsi vložíme kuřecí prsa a pod fólií necháme v chladničce alespoň 4 hodiny marinovat. Zapékací mísu vytřeme 40 g másla.
-
2
Marinovaná prsa obalíme ve strouhance se sýrem, poskládáme do zapékací mísy, obložíme lístky zbylého másla a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.