Thajská smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou
Suroviny
- 50 g Kokosové mléko v prášku
- 350 g Rýže jasmínová
- 225 g Kuřecí prsa
- 115 g Kukuřice
- 475 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 20 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 714.9 mg
- Vláknina 18240 mg
- Vitamín A 18240 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce vlijeme vodu, metličkou v ní rozšleháme kokosové mléko v prášku, přisypeme propláchnutou rýži a přivedeme k varu. Zakryté necháme na středním ohni vařit cca 12 minut do měkka. Tekutina se musí vstřebat. Hotovou rýži rozprostřeme na pečicí plech, necháme vychladnout..
-
2
Ve woku rozpálíme olej, přibližně 2 minuty na něm za stálého míchání osmahneme nadrobno nakrájený česnek, cibuli a nastrouhaný zázvor. Směs shrneme na stranu, do pánve vložíme na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí, 2 minuty restujeme. Přidáme vychladlou rýži a na silném ohni zprudka smažíme ještě 3 minuty, neustále mícháme. Přidáme na plátky krájenou papriku bez semínek, kukuřici, chilli olej a kari koření. Osolíme dle chuti. Prohřejeme přibližně minutu, vmícháme rozšlehaná vejce a krátce povaříme.
-
3
Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme na nudličky pokrájenou jarní cibulkou, ihned podáváme.