Brambory plněné smaženou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 229.1 mg
  • Draslík 847.7 mg
  • Vláknina 10183.6 mg
  • Vitamín A 10183.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme, necháme uschnout. Sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno.

  • 2

    Umyté brambory dáme na plech, vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a opatrně vydlabeme vnitřky tak, aby z brambor vznikly mističky.

  • 3

    V misce rozšleháme změklé máslo se solí, pepřem a šlehačkou, ve směsi obalíme vydlabané brambory. Vnitřek z brambor přidáme k rozpuštěnému máslu, orestujeme, odstavíme, do prochladlé směsi vmícháme žloutky, smetanu, pažitku a sýr. Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme na plech, pokladený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.

Komentáře k receptu