Brambory plněné smaženou nádivkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 39 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 229.1 mg
- Draslík 847.7 mg
- Vláknina 10183.6 mg
- Vitamín A 10183.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme, necháme uschnout. Sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno.
-
2
Umyté brambory dáme na plech, vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a opatrně vydlabeme vnitřky tak, aby z brambor vznikly mističky.
-
3
V misce rozšleháme změklé máslo se solí, pepřem a šlehačkou, ve směsi obalíme vydlabané brambory. Vnitřek z brambor přidáme k rozpuštěnému máslu, orestujeme, odstavíme, do prochladlé směsi vmícháme žloutky, smetanu, pažitku a sýr. Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme na plech, pokladený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.