Černý kořen smažený v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Olej olivový
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 50 ml Ocet vinný
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Černý kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 849.3 mg
  • Vláknina 16160 mg
  • Vitamín A 16160 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy namícháme vodu s octem, moukou a solí, vkládáme oloupaný černý kořen, aby neztmavl. V širším kastrolu vaříme vodu, do které vložíme oloupaný kořen, na mírném plameni vaříme zhruba 25 minut. Poté slijeme, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    V míse rozšleháme v mléku vejce, přimícháme mouku, sůl a olej. Vypracujeme hladké těstíčko, kořen namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu