Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 plátek Chléb toastový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 15 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 490 mg
- Vláknina 13517.4 mg
- Vitamín A 13517.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Mrkev, celer, cibuli a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Toastový chleba nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Petrželku nasekáme.
-
3
V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a kořenovou zeleninu a cibuli asi 5min orestujeme.
-
4
Vedle na druhé třetině másla orestujeme toastový chleba dozlatova, poté v míse promícháme se zeleninou, přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.
-
5
Pekáč vytřeme zbytkem másla, naskládáme osolenou tresku, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme směsí zeleniny a chleba.
-
6
Pečeme asi 25min a poté ihned podáváme, např.s vařenými brambory.