Hovězí guláš na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 750 g Hovězí kližka
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 113.7 mg
  • Vláknina 1885 mg
  • Vitamín A 1885 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky.

  • 2

    Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne).

  • 3

    Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka.

  • 4

    Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit.

  • 5

    Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty.

Komentáře k receptu