Hovězí guláš na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 113.7 mg
- Vláknina 1885 mg
- Vitamín A 1885 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme spolu s cibulí. Maso rozkrájíme na větší kostky.
-
2
Zeleninu s cibulí osmahneme na tuku, přidáme osolené kostky masa a opečeme. Maso mírně podlijeme a podusíme do poloměkka. Poté přidáme rajčatový protlak a zkaramelizovaný cukr (cukr opatrně pražíme na pánvi, až zhnědne).
-
3
Maso poté podléváme po částech vínem a dusíme do měkka.
-
4
Šťávu nezahušťujeme, necháme ji odpařit.
-
5
Jako přílohy podáváme noky, těstoviny anebo saláty.