Brambory zapečené s květákem a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1819.8 mg
  • Vláknina 22539.8 mg
  • Vitamín A 22539.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 149 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka, květák omyjeme, rozebereme na co nejmenší růžičky. Uzené maso nakrájíme na malé kousky a v míse je smícháme s růžičkami květáku. Vejce rozšleháme.

  • 2

    Vetší zapékací mísu vymastíme, na dně a po stranách vyložíme plátky brambor. Vsypeme část směsi květáku a masa, osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu plátků brambor, na ně opět květák s masem, tak pokračujeme až do vyčerpání surovin. Poslední vrchní vrstva musejí být brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejíčky.

  • 3

    Mísu dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, než jsou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.

Komentáře k receptu