Brambory zapečené s květákem a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 42 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1819.8 mg
- Vláknina 22539.8 mg
- Vitamín A 22539.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka, květák omyjeme, rozebereme na co nejmenší růžičky. Uzené maso nakrájíme na malé kousky a v míse je smícháme s růžičkami květáku. Vejce rozšleháme.
-
2
Vetší zapékací mísu vymastíme, na dně a po stranách vyložíme plátky brambor. Vsypeme část směsi květáku a masa, osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu plátků brambor, na ně opět květák s masem, tak pokračujeme až do vyčerpání surovin. Poslední vrchní vrstva musejí být brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejíčky.
-
3
Mísu dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, než jsou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.