Roštěnky dušené s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1458 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 359.6 mg
- Vláknina 2005 mg
- Vitamín A 2005 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky po okrajích trochu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky.
-
2
V kastrůlku rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa, osmahneme, maso vyndáme, na zbytek oleje nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme na cibuli maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi v polovině dušení přisypeme kyselé okurky a dodusíme.