Roštěnky dušené s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Cibule
  • 40 g Okurky nakládané
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3.52 g Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1458 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 359.6 mg
  • Vláknina 2005 mg
  • Vitamín A 2005 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky po okrajích trochu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa, osmahneme, maso vyndáme, na zbytek oleje nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme na cibuli maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi v polovině dušení přisypeme kyselé okurky a dodusíme.

Komentáře k receptu