Placičky z hovězího masa s jogurtovým dresinkem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 150 ml Jogurt nízkotučný
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Okurky
- 4 ks Bageta
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 972 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1789 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 149 g
- Cholesterol 141.1 mg
- Draslík 976.9 mg
- Vláknina 14768.2 mg
- Vitamín A 14768.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme dresink. V misce velmi důkladně promícháme bílý jogurt, koriandr, kmín a chilli koření. Misku přikryjeme a dáme do chladna.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, vejce rozšleháme.
-
3
Do mísy dáme hovězí mleté maso, přidáme prolisovaný česnek, strouhanku, rozšlehané vejce a sojovou omáčku. Vše řádně promícháme a ze směsi vytvoříme 4 placičky.
-
4
Na pánvi rozehřejeme olej na mírnou teplotu a placičky na něm pečeme z každé strany 4 až 5 minut.
-
5
Sálát omyjeme a necháme okapat, omytá rajčata a okurky nakrájíme na kolečka.
-
6
Bagety rozpůlíme, na spodní část dáme list omytého a okapaného salátu, kolečka rajčat a okurky. Na ně pak položíme upečenou placičku a zakápneme lžící dresinku. Zakryjeme horní části bagety a podáváme.