Polévka z pečených rajčat a paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 14 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 329.5 mg
- Vláknina 4504.8 mg
- Vitamín A 4504.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálený gril vyskládáme na čtvrtiny rozdělenou cibuli, rajčata, plátky papriky a neoloupané stroužky česneku. Zeleninu grilujeme cca 8 minut, dokud nezačne jemně černat. Poté ji oloupeme.
-
2
Zeleninu následně nakrájíme na několik kousků, dáme do robota a rozmixujeme do hladka. Směs dáme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
-
3
Přidáme chorizo a fazole, za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut, poté přidáme nasekanou bazalku a podáváme.