Polévka z pečených rajčat a paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 15 g Bazalka
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 329.5 mg
  • Vláknina 4504.8 mg
  • Vitamín A 4504.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálený gril vyskládáme na čtvrtiny rozdělenou cibuli, rajčata, plátky papriky a neoloupané stroužky česneku. Zeleninu grilujeme cca 8 minut, dokud nezačne jemně černat. Poté ji oloupeme.

  • 2

    Zeleninu následně nakrájíme na několik kousků, dáme do robota a rozmixujeme do hladka. Směs dáme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.

  • 3

    Přidáme chorizo a fazole, za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut, poté přidáme nasekanou bazalku a podáváme.

Komentáře k receptu