Kuřecí prsa s pórkem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 98.4 mg
- Draslík 792.1 mg
- Vláknina 5460 mg
- Vitamín A 5460 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme a nakrájíme na větší dílky, omytý tymián jemně nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Kuřecí prsa osušíme, osolíme a maso z každé strany nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy pak dáme dvě kolečka rajčat, omotáme plátkem slaniny a tu k masu přichytíme párátkem.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso 2 až 3 minuty pečeme z obou stran, dokud nemá zlatavou barvu.
-
4
V ohnivzdorné mise rozehřejeme 1 lžíci oleje, dáme do ní opečené maso a mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 15 minut.
-
5
Dílky pórku potřeme olejem a pečeme na pánvi, dokud nezměkne.
-
6
Pak pórek vyndáme a můžeme dát do misky k masu.
-
7
Do pánve nalijeme vývar a za stálého míchání vaříme 3 minuty, než se přibližně polovina směsi nevyvaří. Pak přimícháme smetanu a na mírném ohni vaříme ještě maximálně 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne.
-
8
Maso a pórek přeložíme na servírovací talíře a přelijeme směsí z pánve.