Kuřecí řízky s citronovým přelivem
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 250 g Strouhanka
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 0.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.41 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 195.9 mg
- Draslík 831.2 mg
- Vláknina 3477.8 mg
- Vitamín A 3477.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.
-
2
Kuřecí prsa nařežeme na plátky, ty lehce naklepeme a mírně osolíme, pak obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.
-
3
Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 až 4 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.
-
4
V pánvi, ve které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.