Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 129 g
- Sodík 1649 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1798.1 mg
- Vláknina 16546.8 mg
- Vitamín A 16546.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží vývar ochutíme citronovou šťávou, bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu. Do vývaru vsypeme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a očištěnou, na větší kousky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme.
-
2
Potom přidáme omytá kuřecí prsa a zvolna dusíme doměkka, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.
-
3
Podáváme v miskách, přelité trochou vývaru.