Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 150 g Thajský lilek
  • 600 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 hrst Thajská bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 406.9 mg
  • Vláknina 1585 mg
  • Vitamín A 1585 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.

  • 3

    Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.

Komentáře k receptu