Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 150 g Thajský lilek
- 600 ml Kokosové mléko
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 4 ks Limetka kafrová
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 hrst Thajská bazalka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 406.9 mg
- Vláknina 1585 mg
- Vitamín A 1585 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.
-
3
Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.