Minestrone se sterilovanými fazolemi
Suroviny
- 250 g Brambory
- 125 g Celer - nať
- 150 g Cuketa
- 150 g Mrkev kořen
- 75 g Sýr Parmezán
- 420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 420 g Fazole cannellini
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1084 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 687.1 mg
- Vláknina 6227.7 mg
- Vitamín A 6227.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, mrkev, cuketu, cibuli a česnek oloupeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev, cuketu a cibuli na kolečka, česnek prolisujeme. Celerovou a petrželovou nať jemně posekáme, z Parmezánu odkrojíme kousek kůry.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, do kterého vložíme cibuli s česnekem, restujeme 5 minut, až cibule změkne, přidáme brambory a restujeme dalččččších 5 minut. Do směsi přidáme mrkev, cuketu a celerovou nať a vše ještě dalších 5 minut restujeme.
-
3
Přilijeme hovězí vývar, vložíme rajčata a parmezánovou slupku, uvedeme do varu a zakryté hodinu vaříme. Je-li polévka příliš hustá, přilijeme vývar. Nakonec do polévky vložíme fazole a petrželovou nať a ještě 10 minut zahříváme.
-
4
Vyjmeme sýrovou slupku, osolíme a opepříme. Podáváme s tousty.