Zapékané václavky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Gouda
  • 10 ml Sůl
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 0.5 kg Václavky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1314 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 123.6 mg
  • Draslík 591 mg
  • Vláknina 10642.5 mg
  • Vitamín A 10642.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Václavky pečlivě očistíme a necháme je vařit cca 5 minut v osolené vodě. Posléze je necháme důkladně okapat.

  • 2

    Lilek očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a pokrájíme na silnější plátky. Plátky lilku jemně osolíme a necháme 15 minut stranou. Následně je omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky, nadrobno nasekáme necháme osmažit na oleji. Přiložíme pórek, lilek, rajčata a houby. Vzniklou směs necháme 3 minuty důkladně podusit. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zamícháme společně s našlehaným vajíčkem.

  • 4

    Zeleninovou směs společněs houbami umístíme do zapékací formu. Na slzičkovém struhadle nastrouháme sýr a posypeme jím celou směs. Formu vložíme do trouby a při teplotě 180°C pečeme asi 25 minut, dokud směs nezezlátne.

Komentáře k receptu