Perlička dušená s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 151 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 527.4 mg
- Draslík 1351.5 mg
- Vláknina 319.1 mg
- Vitamín A 319.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky vložíme do rumu. Máslo rozpustíme v pánvi, na něm osmahneme kuřecí játra i játra z perličky, vyndáme je, pokrájíme na kostičky. Nakrájíme šunku, přidáme ji k játrům.
-
2
Do mléka namočíme veku, vymačkáme. Petrželovou nať a česnek nasekáme, žervé rozmícháme s vejcem, vše smícháme na nádivku, vložíme do velké mísy a smícháme s játrovou směsí. Přidáme hrozinky, osolíme a opepříme nádivku. Vše promícháme.
-
3
Opláchneme perličku, osušíme, potřeme zevnitř i zvenčí solí a pepřem. Naplníme ji dvěma třetinami nádivky a sepneme párátky, potřeme máslem a vložíme do pekáče. Kolem perličky rozložíme nakrájenou šalotku, kastrol dáme do předehřáté trouby. Podléváme průběžné kuřecím vývarem a malým množstvím rumu, pečeme 60 minut.
-
4
Ve woku rozpálíme máslo a olej a opečeme na něm do zlatova toustový chléb. Plátky chleba potřeme zbylou nádivkou, než se perlička dopeče, vložíme na 10 minut do trouby.
-
5
Naporcované maso položíme na tousty, doplníme nádivkou, nakrájenou na plátky. Rozpálíme výpek, přidáme do něj rum a před podáváním polijeme maso na toustech.