Perlička dušená s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 175 g Šunka dušená
  • 75 g Hrozinky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Bulky toastové
  • 4 plátek Veka
  • 1.2 kg Perlička
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 527.4 mg
  • Draslík 1351.5 mg
  • Vláknina 319.1 mg
  • Vitamín A 319.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky vložíme do rumu. Máslo rozpustíme v pánvi, na něm osmahneme kuřecí játra i játra z perličky, vyndáme je, pokrájíme na kostičky. Nakrájíme šunku, přidáme ji k játrům.

  • 2

    Do mléka namočíme veku, vymačkáme. Petrželovou nať a česnek nasekáme, žervé rozmícháme s vejcem, vše smícháme na nádivku, vložíme do velké mísy a smícháme s játrovou směsí. Přidáme hrozinky, osolíme a opepříme nádivku. Vše promícháme.

  • 3

    Opláchneme perličku, osušíme, potřeme zevnitř i zvenčí solí a pepřem. Naplníme ji dvěma třetinami nádivky a sepneme párátky, potřeme máslem a vložíme do pekáče. Kolem perličky rozložíme nakrájenou šalotku, kastrol dáme do předehřáté trouby. Podléváme průběžné kuřecím vývarem a malým množstvím rumu, pečeme 60 minut.

  • 4

    Ve woku rozpálíme máslo a olej a opečeme na něm do zlatova toustový chléb. Plátky chleba potřeme zbylou nádivkou, než se perlička dopeče, vložíme na 10 minut do trouby.

  • 5

    Naporcované maso položíme na tousty, doplníme nádivkou, nakrájenou na plátky. Rozpálíme výpek, přidáme do něj rum a před podáváním polijeme maso na toustech.

Komentáře k receptu