Husí stehna s rajčaty a kapiemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 39 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 414.8 mg
- Vláknina 5869.5 mg
- Vitamín A 5869.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí stehna omyjeme, osušíme, potřeme sladkou paprikou a solí.
-
2
V kastrolu rozpustíme sádlo, stehna osmahneme po všech stranách, polovinu tuku slijeme.
-
3
Oloupeme cibuli a rozčtvrtíme ji, osmahneme v kastrolu, přilijeme 1 dl vody, hrnec zakryjeme a pod pokličkou dusíme. Stehna obracíme a podléváme vypečenou šťávou.
-
4
Rozpůlíme kapie, odstraníme jadřince a stopky, omyjeme, nakrájíme na proužky. V horké vodě blanšírujeme rajčata, poté je opláchneme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme také na proužky.
-
5
Stehna dusíme 60 minut, poté k nim přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, krátce podusíme.
-
6
Před podáváním můžeme stehna vykostit. Zeleninu dáme na servírovací mísu, maso položíme navrch.