Husí stehna s rajčaty a kapiemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Kapie
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Husí stehna
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 414.8 mg
  • Vláknina 5869.5 mg
  • Vitamín A 5869.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí stehna omyjeme, osušíme, potřeme sladkou paprikou a solí.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme sádlo, stehna osmahneme po všech stranách, polovinu tuku slijeme.

  • 3

    Oloupeme cibuli a rozčtvrtíme ji, osmahneme v kastrolu, přilijeme 1 dl vody, hrnec zakryjeme a pod pokličkou dusíme. Stehna obracíme a podléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Rozpůlíme kapie, odstraníme jadřince a stopky, omyjeme, nakrájíme na proužky. V horké vodě blanšírujeme rajčata, poté je opláchneme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme také na proužky.

  • 5

    Stehna dusíme 60 minut, poté k nim přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, krátce podusíme.

  • 6

    Před podáváním můžeme stehna vykostit. Zeleninu dáme na servírovací mísu, maso položíme navrch.

Komentáře k receptu