Maso vepřové s křupavou zeleninou
Suroviny
- 450 g Vepřové maso libové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 107 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 79.9 mg
- Draslík 413.9 mg
- Vláknina 7540 mg
- Vitamín A 7540 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2847.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v misce víno, zázvor, cukr a sójovou omáčku. Necháme uležet 30 minut. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme.
-
2
Na tenké proužky nakrájíme mrkev, celer a fenykl. Do bambusového pařáčku vložíme zeleninu, nasadíme na wok s vroucí vodou a vaříme v páře 3 minuty.
-
3
Poté pařáček vyndáme a plátky vepřového masa položíme na zeleninu. Opět zavěsíme na wok a směs vaříme dalších 5 minut v páře.
-
4
Podáváme s připravenou omáčkou.