Pilaf po marocku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 375 g Rýže dlouhozrnná
  • 250 g Hrášek mražený
  • 125 g Rozinky tmavé
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Koření Orientální
  • 1 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.6 mg
  • Vláknina 3080.7 mg
  • Vitamín A 3080.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky nakrájené na kolečka restujeme 2 minuty na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve wok pánvi.

  • 2

    Ve slané vodě uvaříme dlouhozrnnou rýži, 10-12 minut, vodu scedíme.

  • 3

    K orestované cibulce nasypeme marocké koření a promícháme. Pak přidáme uvařenou rýži, rozmražený hrášek, opláchnuté rozinky, pražené mandlové hoblinky, vše prohřejeme.

Komentáře k receptu