Pilaf po marocku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 8 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 103.6 mg
- Vláknina 3080.7 mg
- Vitamín A 3080.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky nakrájené na kolečka restujeme 2 minuty na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve wok pánvi.
-
2
Ve slané vodě uvaříme dlouhozrnnou rýži, 10-12 minut, vodu scedíme.
-
3
K orestované cibulce nasypeme marocké koření a promícháme. Pak přidáme uvařenou rýži, rozmražený hrášek, opláchnuté rozinky, pražené mandlové hoblinky, vše prohřejeme.