Zapečené lasgne s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 230 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Mořský ďas
  • 180 g Lasagne
  • 900 ml Mléko polotučné
  • 0.75 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 18 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 88.2 mg
  • Draslík 601.7 mg
  • Vláknina 8008.2 mg
  • Vitamín A 8008.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 190 stupňů. V hlubší pánvi pečeme na másle krevety a mořského ďasa přibližně 5 minut. Vyjmeme krevety, do pánve dáme na čtvrtky pokrájené žampiony a opékáme dalších 5 minut. Vše smícháme s bešamelovou omáčkou, dle chuti osolíme, opepříme. Do větší zapékací mísy navrstvíme lasagnové pláty, nakrájená rajčata, kerblík, bazalku a směs s krevetami i rybami, posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme 35 minut.

  • 2

    Bešamelová omáčka s cibulí:

  • 3

    Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme, přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko, takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu