Zapečené lasgne s krevetami
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 75 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 90 g Sýr Parmezán
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 230 g Žampiony čerstvé
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Mořský ďas
- 180 g Lasagne
- 900 ml Mléko polotučné
- 0.75 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 18 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 3 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 23 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 88.2 mg
- Draslík 601.7 mg
- Vláknina 8008.2 mg
- Vitamín A 8008.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 190 stupňů. V hlubší pánvi pečeme na másle krevety a mořského ďasa přibližně 5 minut. Vyjmeme krevety, do pánve dáme na čtvrtky pokrájené žampiony a opékáme dalších 5 minut. Vše smícháme s bešamelovou omáčkou, dle chuti osolíme, opepříme. Do větší zapékací mísy navrstvíme lasagnové pláty, nakrájená rajčata, kerblík, bazalku a směs s krevetami i rybami, posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme 35 minut.
-
2
Bešamelová omáčka s cibulí:
-
3
Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme, přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko, takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.