Prsíčka z perličky na šalotce
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 300 g Žampiony čerstvé
- 200 g Šalotka
- 150 g Perlička
- 175 g Rajčata sušená sterilovaná
- 5 ml Sůl
- 5 ml Pepř černý mletý
- 175 ml Víno madeira
- 10 ml Cukr krystal
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Česnek
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 0.5 l Vývar slepičí
- 0.5 kg Kuřecí prsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1190 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 143.4 mg
- Draslík 1877.1 mg
- Vláknina 20015 mg
- Vitamín A 20015 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.
-
2
Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.
-
3
Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem.
-
4
Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.