Kuřecí pizza
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 75 g Hrachové lusky
- 60 g Koriandr čerstvý
- 125 g Arašídová pomazánka
- 125 ml Kokosové mléko
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 balení Tesco Pizza sypká směs na přípravu pizzy
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 55 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1680.2 mg
- Vláknina 38308.7 mg
- Vitamín A 38308.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Saté marinádu připravíme smícháním arašídové pomazánky s chilli kořením, citronové šťávy, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru a kokosového mléka. Takto připravenou směs za stálého zahřejeme v nerez kastrůlku a necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlé poloviny marinády nasypeme na kostky nakrájené kuřecí řízky.
-
3
Na silném ohni ve wok pánvi rozehřejeme arašídový olej, přidáme marinované kousky kuřete a restujeme 5 minut, pak přisypeme kolečka jarní cibulky, nastrouhanou mrkev, rozpůlené mladé hrachové lusky a vaříme 2-3 minuty, až hrachové lusky dostanou světle zelenou barvu.
-
4
Na hotový korpus na pizzu natřeme zbylou marinádou, poklademe kuřecí směsí, posypeme sezamovými semínky a dáme na rošt do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 12-15 minut.
-
5
Přizdobíme jemně nasekaným koriandrem a podáváme.