Makarony s ančovičkami a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1017 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 585.8 mg
- Vláknina 5244.8 mg
- Vitamín A 5244.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a vše osmahneme asi 5 minut. Nakrájíme si na plátky žampiony, ančovičky, olivy a přidáme do pánve. Dle chuti osolíme, opepříme a dusíme 5 minut. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Pak je důkladně scedíme a udržujeme v teple. Přimícháme směs a na talíři ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.