Zeleninový salát s rýží a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 10 g Hořčice
  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Rýže dušená
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Paprika sterilovaná
  • 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Jogurt nízkotučný
  • 30 g Majonéza light
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1416 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 274.8 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme scezený hrášek, scezenou kukuřici, nakládanou papriku nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku s cibulí přisypeme do misky, přidáme dušenou rýži a důkladně promícháme.

  • 2

    Do nízkotučného jogurtu přimícháme majonézu, 1 lžičku hořčice, sůl, pepř a zalijeme salát v misce. Ještě lehce promícháme a dáme do lednice vychladit.

Komentáře k receptu