Ředkvičkový salát s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 44 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 359.7 mg
- Vláknina 4550 mg
- Vitamín A 4550 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Od ředkviček odřízneme listy, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátečky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, petrželku posekáme najemno.
-
2
Do misky nasypeme pokrájené ředkvičky s kedlubnou, přidáme bílý nízkotučný jogurt, přisypeme petrželku, sůl, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme.
-
3
Tento salát je vhodný pro redukční dietu.