Hlívová polévka se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1270 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 497.7 mg
- Vláknina 5099.8 mg
- Vitamín A 5099.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlívy očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Máslo zpěníme na pánvi, přihodíme šalotku a necháme ji zesklovatět. Přihodíme houby a vzniklou směs smažíme zhruba 10 minut. Brambory oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou, nadrobno nastrouháme na slzičkovém struhadlu. Nastrouhané brambory společně s vývarem smícháme s houbami a povaříme přibližně 5 minut.
-
3
Bylinky opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme. Podle chuti přidáme do polévky sůl a muškátový oříšek, nalijeme do talířů, ozdobíme nakrájenými bylinkami a podáváme.