Hlívová polévka se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 1 g Sůl
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Smetana sladká 12%
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kerblík
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1270 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 497.7 mg
  • Vláknina 5099.8 mg
  • Vitamín A 5099.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívy očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Máslo zpěníme na pánvi, přihodíme šalotku a necháme ji zesklovatět. Přihodíme houby a vzniklou směs smažíme zhruba 10 minut. Brambory oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou, nadrobno nastrouháme na slzičkovém struhadlu. Nastrouhané brambory společně s vývarem smícháme s houbami a povaříme přibližně 5 minut.

  • 3

    Bylinky opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme. Podle chuti přidáme do polévky sůl a muškátový oříšek, nalijeme do talířů, ozdobíme nakrájenými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu