Smažené petrželové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Petržel kořen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Strouhanka
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 1017.5 mg
  • Vláknina 14294.6 mg
  • Vitamín A 14294.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 221.7 mg
  • Vitamín E 7.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou patržel nakrájíme na kolečka a v kastrole na másle krátce osmahneme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme úplně doměkka.

  • 2

    Po vychladnutí kolečka petržele rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku muškátu a přisypeme asi hrnek strouhanky. Vše důkladně propracujeme.

  • 3

    Ze směsi vykrajujeme lžící menší noky. Obalíme je ve zbylé strouhance a na pánvi v rozpáleném oleji smažíme po všech stranách dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu