Roštěnky na smetaně se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 20 g Mrkev kořen
  • 20 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 39.1 mg
  • Draslík 168.5 mg
  • Vláknina 1665 mg
  • Vitamín A 1665 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky zlehka naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle.

  • 2

    Cibuli rozkrájenou na jemno zpěníme na másle, přendáme na ni opečené roštěnky a necháme dusit mírně podlité do měkka.

  • 3

    Téměř ke konci dušení přidáme zeleninu pokrájenou na nudličky, podusíme 10 minut a poté přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce povaříme.

Komentáře k receptu