Jehněčí kuličky s kuskusem
Suroviny
- 150 g Strouhanka
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 700 g Omáčka rajčatová
- 60 g Petržel - nať
- 250 g Kuskus
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 2 kávová lžička Máta sušená
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1328 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 183.8 mg
- Draslík 1228.8 mg
- Vláknina 17197.2 mg
- Vitamín A 17197.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté jehněčí maso, prolisovaný česnek, citronovou kůru, strouhanku, žloutek, drcený kmín, sušené oregano, sušenou mátu, sůl a pepř zpracujeme na hustou hmotu, ze které mokrýma rukama (aby se nám maso nelepilo na ruce) děláme kuličky.
-
2
Ty následně opékáme na rozhřátém olivovém oleji v hlubší pánvi na mírném plameni. Opékáme přibližně 8 minut, během pečení kuličky otáčíme, aby byly opečené souměrně ze všech stran. Odstraníme přebytečný tuk, přidáme rajčatovou omáčku, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku a vaříme 5 minut na mírném plameni. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trochu vody, povařímne.