Makrela smažená v lískových oříšcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Omáčka tatarská
  • 500 g Makrela - filety
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Chléb konzumní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 166.3 mg
  • Draslík 523.9 mg
  • Vláknina 4586.8 mg
  • Vitamín A 4586.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy nasekáme, v míse je smícháme s rozdrobenou chlebovou střídkou. Do další mísy nasypeme mouku, smíchanou s pepřem a solí, ve třetí nádobě rozšleháme vejce. Filety z ryby nakrájíme na kousky, postupně obalíme v mouce, vejci a oříškové směsi.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme rybu a po všech stranách přibližně 5 minut smažíme do zlatova. Necháme okapat na papírové utěrce, uchováme teplé.

  • 3

    Hotové porce rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme tatarskou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu