Dušené čirůvky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Čirůvka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 83 mg
  • Vláknina 1834.3 mg
  • Vitamín A 1834.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čirůvky očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného promíchání podusíme asi 20 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Na talířích každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami, s pečivem nebo na topinkách.

Komentáře k receptu