Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 10 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 142.2 mg
- Draslík 195.4 mg
- Vláknina 604 mg
- Vitamín A 604 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Po dosažení varu maso vaříme doměkka na středním ohni. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a po vychladnutí nakrájíme na širší proužky - 2x4 cm. Na stejně velké proužky nakrájíme i vejce,
-
2
která jsme nechali ztuhnout na rozehřátém oleji. Papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky tenčí, ale stejně dlouhé jako maso a vejce. Z řeřichy odstraníme lístky a lodyhy propláchneme pod vodou, spaříme ji v páře nad vroucí vodou asi 30 sekund, aby si zachovala barvu a nakrájíme ji na kousky 15 cm dlouhé. Z kousků masa, vajec a paprik uděláme sousta tak, že na každý kousek masa dáme plátek vejce a papriky a každé toto sousto svážeme dvěma lodyhami řeřichy. Servírujeme teplé tak, že masová sousta naaranžujeme po obvodu talíře a doprostřed talíře dáme misku s octovou pastou z červené papriky.
-
3
Octovou pastu z červené papriky připravíme tak, že do sójové omáčky přimícháme mletou červenou papriku a tuto směs ochutíme octem a cukrem.