Závitky z okouna se zeleninou s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Okoun - filety
- 125 ml Víno bílé
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 2 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 273.4 mg
- Vláknina 5314.5 mg
- Vitamín A 5314.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer a cuketu nakrájíme na tenké proužky dlouhé cca 10 cm. Filety z okouna osolíme, opepříme, poklademe na ně nakrájenou zeleninu a zabalíme do rolky. Konce upevníme párátky. Vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut.
-
2
Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, za stálého míchání osmahneme. Přilijeme víno, vmícháme na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, zbavená semínek, protlak a dle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a při nízké teplotě dusíme do mírného zhoustnutí. Přisypeme nahrubo nasekané lístky bazalky a důkladně promícháme.
-
3
Hotové závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.