Pečený králík na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 40 g Tuk
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 5 g Jalovec
  • 400 g Vývar drůbeží
  • 800 g Králík
  • 3 stroužek Česnek
  • 10 dkg Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 198.5 mg
  • Draslík 749.6 mg
  • Vláknina 2847.5 mg
  • Vitamín A 2847.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme a omyjeme. Slaninu pokrájíme na proužky, králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme, vložíme na tuk se zbytkem nakrájené slaniny, celou cibulí, kuličkami pepře i jalovce, zalijeme vývarem a vložíme předehřáté do trouby péci.

  • 2

    V průběhu pečení poléváme výpekem, ke konci králíka potřeme směsí z drceného česneku, hořčice a majoránky.

Komentáře k receptu