Pečený králík na divoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 198.5 mg
- Draslík 749.6 mg
- Vláknina 2847.5 mg
- Vitamín A 2847.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme a omyjeme. Slaninu pokrájíme na proužky, králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme, vložíme na tuk se zbytkem nakrájené slaniny, celou cibulí, kuličkami pepře i jalovce, zalijeme vývarem a vložíme předehřáté do trouby péci.
-
2
V průběhu pečení poléváme výpekem, ke konci králíka potřeme směsí z drceného česneku, hořčice a majoránky.