Skopové v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 48 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 132.2 mg
- Draslík 756.1 mg
- Vláknina 3679 mg
- Vitamín A 3679 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku. Skopové maso pokrájené na větší kusy osolíme, dáme do hrnce spolu s pokrájenou slaninou, cibulí, rajčaty, sardelovou pastou a chlebovou kůrkou. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme. Přecedíme, provaříme, vyvařený tuk z povrchu sundáme a vrátíme maso.