Skopové v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Chléb konzumní
  • 400 g Rajčata
  • 10 g Sardelová pasta
  • 5 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Skopové maso přední
  • 3 dkg Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 132.2 mg
  • Draslík 756.1 mg
  • Vláknina 3679 mg
  • Vitamín A 3679 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku. Skopové maso pokrájené na větší kusy osolíme, dáme do hrnce spolu s pokrájenou slaninou, cibulí, rajčaty, sardelovou pastou a chlebovou kůrkou. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme. Přecedíme, provaříme, vyvařený tuk z povrchu sundáme a vrátíme maso.

Komentáře k receptu