Salát s tykví, paprikou a těstovinovou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 3 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 288.4 mg
- Vláknina 2709.8 mg
- Vitamín A 2709.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev s oranžovou dužinou nakrájíme na kousky 2,5x2,5cm, narovnáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 230°C pečeme 25-30 minut. Rozkrojíme červenou a žlutou papriku, zbavíme je semen, nakrájíme na čtvrtky a pečeme 6-8 minut pod rozpáleným grilem, dokud na povrchu nezčernají. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, opatrně sloupneme slupku a papriky nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Než se upeče paprika, uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
-
3
Vychladlou rýži přesypeme do velké mísy, přidáme tykev, červenou a žlutou papriku, roketu, sůl a pepř, zakapeme olivovým olejem a bílým balzamikovým octem a vše promícháme.