Vepřové plecko s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Vepřová plec
  • 45 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 747.5 mg
  • Vláknina 805.8 mg
  • Vitamín A 805.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa vykrájíme tuk a maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší žampiony očistíme a rozpůlíme.

  • 2

    V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran orestujeme maso, až zhnědne. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a za občasného míchání smažíme, až žampiony změknou. Poté směs zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty a odstavíme. Do žampionové směsi vmícháme mletou papriku, pepř, sůl, zašleháme dohladka drůbeží vývar a smetanu. Směs vrátíme na sporák a na mírném plameni vaříme za občasného míchání 5 minut. Poté vmícháme odložené maso a na mírném plameni pomalu vaříme 10 minut. Směs občas promícháme.

Komentáře k receptu