Tyrolská skopová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Petržel kořen
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 250 g Rajčata
  • 125 g Smetana zakysaná 14%
  • 5 g Sůl
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 60 dkg Skopová kýta
  • 4 dkg Mrkev kořen
  • 4 dkg Celer bulvový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 4772.7 mg
  • Vitamín A 4772.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, natřeme česnekem a solí.

  • 2

    Na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, vložíme maso, přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, nasekanou petrželku a veškeré koření, dusíme doměkka. Potom k masu dáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Do šťávy zavaříme smetanu s moukou, povaříme a přecedíme na maso.

Komentáře k receptu