Tyrolská skopová kýta
Suroviny
- 100 g Cibule
- 20 g Petržel kořen
- 3 g Majoránka
- 3 g Tymián čerstvý
- 250 g Rajčata
- 125 g Smetana zakysaná 14%
- 5 g Sůl
- 30 ml Olej rostlinný
- 100 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Hřebíček
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 3 stroužek Česnek
- 60 dkg Skopová kýta
- 4 dkg Mrkev kořen
- 4 dkg Celer bulvový
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303.6 mg
- Vláknina 4772.7 mg
- Vitamín A 4772.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme, natřeme česnekem a solí.
-
2
Na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, vložíme maso, přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, nasekanou petrželku a veškeré koření, dusíme doměkka. Potom k masu dáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme.
-
3
Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Do šťávy zavaříme smetanu s moukou, povaříme a přecedíme na maso.