Noky se zelím a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1595 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 451.7 mg
- Vláknina 8250 mg
- Vitamín A 8250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Noky dáme ohřát na napařovač do hrnce s vodou a 1 lžící oleje.
-
2
Zatím v kastrolu rozpálíme sádlo, na něj vložíme nakrouhané zelí a restujeme za stálého míchání, až změkne. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Ohřáté noky přidáme k orestovanému zelí, osolíme, promícháme, rozdělíme na jednotlivé porce a přelijeme horkou slaninou i se škvarečky.