Vepřový jazyk po uhersku
Suroviny
- 800 g Brambory
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 150 g Rajčata
- 15 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Vepřový jazyk
- 5 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 150 g Paprika zelená
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Petržel kudrnka
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1656 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 1596.6 mg
- Vláknina 20597.5 mg
- Vitamín A 20597.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky očistíme kartáčem, vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme. Vodu vyměníme za čerstvou, vložíme jazyky, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna uvaříme do měkka.
-
2
Mezitím v kastrolu osmahneme na sádle cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme, vložíme nakrájená rajčata, papriky, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a brambory, pokrájené na kostky. V zakrytém kastrolu necháme pozvolna dusit, až jsou brambory měkké.
-
3
Uvařené jazyky nakrájíme na plátky a podáváme rozložené na porci bramborové směsi, ozdobené nasekanou petrželkou.