Vepřový jazyk po uhersku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřový jazyk
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika zelená
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1656 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 1596.6 mg
  • Vláknina 20597.5 mg
  • Vitamín A 20597.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky očistíme kartáčem, vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyjmeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme. Vodu vyměníme za čerstvou, vložíme jazyky, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna uvaříme do měkka.

  • 2

    Mezitím v kastrolu osmahneme na sádle cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme, vložíme nakrájená rajčata, papriky, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a brambory, pokrájené na kostky. V zakrytém kastrolu necháme pozvolna dusit, až jsou brambory měkké.

  • 3

    Uvařené jazyky nakrájíme na plátky a podáváme rozložené na porci bramborové směsi, ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu