Jehněčí na fazolkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 971 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 33 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 1746.3 mg
- Vláknina 38994.8 mg
- Vitamín A 38994.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2387 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme a nakrájíme na asi 2 milimetry silné plátky proti vláknu.
-
2
Česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kostičky. Do misky vlijeme sójovou omáčku, přidáme sherry brandy a cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil. Vytvořenou marinádou přelijeme nakrájené jehněčí maso. Necháme v chladu hodinu marinovat, během marinování maso několikrát obrátíme. Po hodině marinování vyjmeme.
-
3
Připravíme wok a v něm jehněčí maso na rozpáleném oleji zprudka opečeme.
-
4
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Očištěné a opláchnuté fazole společně s cibulí a zbylou marinádou vložíme do pánve k pečenému masu. Během 3 minuty trvajícího restování neustále promícháváme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a podáváme.