Jehněčí na fazolkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.7 polévková lžíce Olej sójový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 971 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 1746.3 mg
  • Vláknina 38994.8 mg
  • Vitamín A 38994.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2387 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme a nakrájíme na asi 2 milimetry silné plátky proti vláknu.

  • 2

    Česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kostičky. Do misky vlijeme sójovou omáčku, přidáme sherry brandy a cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil. Vytvořenou marinádou přelijeme nakrájené jehněčí maso. Necháme v chladu hodinu marinovat, během marinování maso několikrát obrátíme. Po hodině marinování vyjmeme.

  • 3

    Připravíme wok a v něm jehněčí maso na rozpáleném oleji zprudka opečeme.

  • 4

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Očištěné a opláchnuté fazole společně s cibulí a zbylou marinádou vložíme do pánve k pečenému masu. Během 3 minuty trvajícího restování neustále promícháváme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu