Mandlové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 291.9 mg
- Vláknina 4787.8 mg
- Vitamín A 4787.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce nakrájíme na plátky a vaříme v hrnci s osolenou vodou 10 minut, poté je necháme okapat.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přisypeme do pánve plátky mandlí, brambory a kurkumu a smažíme 3 minuty za neustálého míchání. Poté vmícháme roketu.
-
3
Směs vyklopíme do ohnivzdorné misky, osolíme, opepříme, přelijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 190°C.
-
4
Ihned podáváme.