Sépie na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 11 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 303.9 mg
- Vláknina 8860.5 mg
- Vitamín A 8860.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme rýži. Scedíme ji a uložíme v teple. Ve středně velkém hrnci s osolenou vodou povaříme 5 minut hrášek. Vodu z něj scedíme a hrášek zchladíme. Krevety opláchneme a osušíme. Feferonku nasekáme na malé kousíčky.
-
2
Připravíme wok, v němž rozpálíme olej. Vložíme na něj krevety a 3 minuty je zprudka restujeme. Pak k nim přisypeme oříšky, vložíme nasekanou feferonku a petržel. Ještě 2 minuty opékáme a pak vyjmeme z pánve.
-
3
Do woku vložíme uvařenou rýží a 3 minuty opékáme za stálého míchání. Potom přidáme krevety, oříšky a hrášek a ještě 2 minuty zahříváme. Na závěr dochutíme sójovou omáčkou.