Makarony s mečounem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 300 g Filé z mečouna
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 806 mg
  • Vláknina 8929.9 mg
  • Vitamín A 8929.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata následně rozkrojíme, zbavíme jadýrek, dužinu pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupeme česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme do něj celý stroužek a osmažíme ho do zlatova. K česneku přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vínem a necháme zhoustnout.

  • 3

    Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a opláchneme, mátu opláchneme, osušíme a spolu s papričkami nakrájíme na nudličky. Přidáme k rajčatům.

  • 4

    Omyjeme a osušíme filety mečouna, rozkrájíme na nudličky a vložíme na pánev k rajčatům. Vše dusíme na mírném ohni přibližně 10 minut, poté vyjmeme stroužek česneku.

  • 5

    Makarony uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme dobře okapat. Okapané těstoviny vsypeme na pánev k rybě.

  • 6

    Směs na pánvi opatrně promícháme, přibližně minutu povaříme. Nahřejeme talíře, nastrouháme Parmezán. Těstoviny upravujeme na talíře, sypeme sýrem a zdobíme čerstvou mátou.

Komentáře k receptu