Libanonský kibbeh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Kuskus
  • 350 g Jehněčí maso mleté
  • 4 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 63.9 mg
  • Draslík 274.2 mg
  • Vláknina 3400.8 mg
  • Vitamín A 3400.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme kuskus, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté přesypeme do síta, vymačkáme z něj vodu.

  • 2

    Do mixéru vložíme cibuli, jehněčí mleté maso a rozmixujeme. Smícháme kuskus, jehněčí mleté maso, skořici, nové koření s pepřem a promícháme. Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme šišky a napícháme je na 8 jehel. Necháme na 30 minut vychladit.

  • 3

    Smícháme kečup a olej, abychom získali šťávu na podlévání. Kibbeh grilujeme 15 minut, otáčíme a podléváme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu