Jagerské plátky
Suroviny
- 200 g Párky Frankfurtské
- 60 g Slanina vepřová
- 400 g Zelí bílé - sterilizované
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 500 g Vepřová kýta
- 5 g Kmín drcený
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Protlak rajčatový
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 1 dl Víno červené
- 3 dl Voda pitná
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 40 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 278.2 mg
- Vláknina 2947.5 mg
- Vitamín A 2947.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kýty nařežeme plátky, naklepeme, nasolíme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple.
-
2
Do výpeku vmícháme protlak, koření, podlijeme polovinou vína, vrátíme zpět maso, zakryté pozvolna dusíme do měkka. Mezitím v pánvi na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme kmín, sůl, zelí, zbytek vína a dusíme vše do měkka.
-
3
Na jiné pánvi vyškvaříme slaninu na kostičky a na ní opečeme párek, nakrájený na kolečka.
-
4
Podáváme vždy plátek masa zalitý šťávou, na něj navršíme část opečených párků, přidáme dušené zelí.