Jagerské plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Párky Frankfurtské
  • 60 g Slanina vepřová
  • 400 g Zelí bílé - sterilizované
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Vepřová kýta
  • 5 g Kmín drcený
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Víno červené
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 278.2 mg
  • Vláknina 2947.5 mg
  • Vitamín A 2947.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nařežeme plátky, naklepeme, nasolíme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple.

  • 2

    Do výpeku vmícháme protlak, koření, podlijeme polovinou vína, vrátíme zpět maso, zakryté pozvolna dusíme do měkka. Mezitím v pánvi na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme kmín, sůl, zelí, zbytek vína a dusíme vše do měkka.

  • 3

    Na jiné pánvi vyškvaříme slaninu na kostičky a na ní opečeme párek, nakrájený na kolečka.

  • 4

    Podáváme vždy plátek masa zalitý šťávou, na něj navršíme část opečených párků, přidáme dušené zelí.

Komentáře k receptu