Vepřové kotlety na slanině s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 1053.1 mg
- Vláknina 7641.7 mg
- Vitamín A 7641.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety naklepeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, klobásu na kolečka.
-
2
V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, přiložíme kotlety a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na tuk nasypeme klobásu, cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme celým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, povaříme, vrátíme do šťávy kotlety, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou a klobásou.