Zelenina míchaná se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Baby kukuřice
  • 100 g Sójové výhonky
  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 623 mg
  • Vláknina 12138.5 mg
  • Vitamín A 12138.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky podélně rozpůlíme. Zbavíme je semínek a také bílého žebroví. Potom je nakrájíme na proužky široké asi 5 milimetrů. Fazolky opláchneme pod proudem vody a necháme je, aby okapaly, potom odkrojíme jejich konce. Z konzervované baby kukuřice slijeme nálev, necháme kukuřičky okapat a podélně je rozkrájíme. Sójové výhonky nakrájíme na asi 2 centimetry dlouhé kousky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj fazolky s pokrájenými paprikami a dusíme 8 minut. Během dušení mícháme. Na závěr přidáme kukuřici společně se sójovými výhonky. Prohříváme a ještě zakapeme ústřicovou a sójovou omáčkou. Zasypeme sezamovými semínky. Servírujeme s rýží.

Komentáře k receptu