Zapečené ančovičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2419 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 53.1 mg
- Draslík 1125.3 mg
- Vláknina 11391.3 mg
- Vitamín A 11391.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji necháme zpěnit. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Polovinu jich nasypeme na cibuli a poklademe ančovičkami. V jogurtu rozšleháme všechno koření, ochutíme mírně solí a zalejeme směsí ančovičky. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme, posypeme strouhankou, pokapeme olejem z konzervy. Ve vyhřáté troubě necháme zapéct do křupava.